
17 Ketenpartners lanceren nieuwe Groene Cirkel
Op 29 september bekrachtigen 17 toonaangevende ketenpartijen hun samenwerking met de ondertekening van een convenant.
Op 29 september bekrachtigen 17 toonaangevende ketenpartijen hun samenwerking met de ondertekening van een convenant.
Al meer dan 25 jaar is Soenil Bahadoer patron-cuisinier van restaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen. In de keuken combineert hij zijn Surinaams-Hindoestaanse roots met klassiek Franse gastronomie. “Beleving geven, smaak geven, passie en warmte, dat is mijn rol.
Koos Biesmeijer, wetenschappelijk directeur van Naturalis Biodiversity Center, is er duidelijk over. “Nederland is wereldkampioen biodiversiteitsverlies.” Hij wijst op de connectie tussen ons voedsel en ons landschap: “Door wat we kopen en eten, bepalen we ook hoe ons landschap er
Donderdag 29 september is de officiële lancering van Groene Cirkel De Tuin van Holland. Chefs, boeren, artsen en ketenpartijen presenteren hun droom voor het voedselsysteem én gaan samen aan de slag. Wil jij je laten inspireren door deze vernieuwers en
Overstappen naar een duurzamer voedingspatroon is dringend nodig – die overtuiging is een belangrijke drijfveer voor chefkok Bas Cloo. Als mede-oprichter van Dutch Cuisine is hij er al jarenlang mee bezig. Maar wat is een duurzaam voedselsysteem? Die vraag leidt
Steeds duidelijker wordt hoeveel invloed de anderhalve kilo darmbacteriën op onze gezondheid hebben. En andersom bepaalt onze voeding de samenstelling van deze darmflora. Maar daar houdt het verhaal niet op. Want voor onze bodem geldt hetzelfde als voor onze buiken. En er
“Als botanische tuin zijn we een belangrijke ambassadeur voor de plantenwereld”, vertelt Rogier van Vugt, hoofd horticultuur in de Leidse Hortus botanicus. In zijn functie staat hij in de voetsporen van grootheden als Carolus Clusius en Herman Boerhaave. Sinds 1700
Pronkstillevens waren een rage in de 17e eeuwse Noordelijke Nederlanden, gemaakt in opdracht van de rijke middenklasse en de machtige elite. Die schilderijen van tafels vol overvloed zijn een nuttige bron voor culinair historici. Welke ingrediënten kende men? Wat beschouwde
Plant-based eten is de toekomst, daar is SVH meesterkok Theo van Rensch van overtuigd. Daarom nam hij het initiatief voor een nieuwe koksopleiding die komend schooljaar van start gaat aan ROC Amsterdam – de eerste plant-based koksopleiding in Nederland. En
‘Tot in de pruimentijd!’ Zo sloot schrijver P.C. Hooft begin 17e eeuw veel van zijn brieven af. En in zijn geval was dat niet bedoeld als ‘doei, tot ooit!’. In de zomermaanden, als de pruimen rijp waren, ontving hij elk
Copyright © 2023 De Tuin van Holland