Actueel

17 Ketenpartners lanceren nieuwe Groene Cirkel

De Tuin van Holland bouwt aan lokale gezonde voedselketen ROTTERDAM / DEN HAAG – Een gezonde topkeuken voor iedereen, dat is de droom van de Groene Cirkel ‘De Tuin van Holland’. Op 29 september bekrachtigen 17 toonaangevende ketenpartijen hun samenwerking

Lees meer »

Lancering Groene Cirkel De Tuin van Holland

Donderdag 29 september is de officiële lancering van Groene Cirkel De Tuin van Holland. Chefs, boeren, artsen en ketenpartijen presenteren hun droom voor het voedselsysteem én gaan samen aan de slag. Wil jij je laten inspireren door deze vernieuwers en

Lees meer »

Bas Cloo: “Bourgondisch, met een andere insteek”

Overstappen naar een duurzamer voedingspatroon is dringend nodig – die overtuiging is een belangrijke drijfveer voor chefkok Bas Cloo. Als mede-oprichter van Dutch Cuisine is hij er al jarenlang mee bezig. Maar wat is een duurzaam voedselsysteem? Die vraag leidt

Lees meer »

17e eeuwse gastronomie op pronkstillevens

Pronkstillevens waren een rage in de 17e eeuwse Noordelijke Nederlanden, gemaakt in opdracht van de rijke middenklasse en de machtige elite. Die schilderijen van tafels vol overvloed zijn een nuttige bron voor culinair historici. Welke ingrediënten kende men? Wat beschouwde

Lees meer »