17 november: lancering gids ‘Inkopen van natuurinclusieve catering’

De Tuin van Holland lanceert de gids ‘Inkopen van natuurinclusieve catering’ – een praktische gids voor publieke inkopers. Maandagmiddag 17 november is de officiële presentatie. In het bijzijn van pioniers en experts uit de sector die hun kennis en ervaring hebben gedeeld reiken we het eerste exemplaar uit aan gedeputeerde Meindert Stolk van Provincie Zuid-Holland. Wil je erbij zijn? Je bent van harte welkom!

Wil jij als (publieke) inkoper, cateringmanager of contractmanager stappen zetten om jullie catering duurzamer in te kopen? De gids ‘Inkopen van natuurinclusieve catering’ staat boordevol praktische tips en best practices die laten zien hoe jij met jouw inkoopkracht structureel verschil kunt maken voor boer, bodem én bord – ook binnen bestaande inkoopstructuren.

Wat je krijgt

• Een gedrukt exemplaar van de gids
• Inspirerende praktijkvoorbeelden van verschillende publieke organisaties
• Kennismaken met pioniers die nu al het verschil maken
• Een borrel met lokale, seizoensgebonden hapjes

Structureel grotere vraag is cruciaal

Een structureel grotere vraag naar natuurinclusief voedsel is cruciaal. Recent zijn meerdere partijen uit de korte keten weggevallen. Het benadrukt de urgentie om meer volume te creëren – en juist daar kunnen publieke organisaties met hun inkoopkracht een flinke impact realiseren. Immers: de vraagkant bepaalt. Wanneer de vraag naar natuurinclusieve en lokale catering structureel vergroot wordt, dan steunt dat de boeren en zullen meer ketenpartijen hun producten gaan leveren.

Praktische informatie

Wanneer? Maandag 17 november, 14:00 – 15:30 uur
Waar? Provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1, 2596 AW Den Haag
Aanmelden via het online formulier. (Aanmelden is nodig, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar)

Meer informatie over de gids vind je op onze projectpagina Natuurinclusief inkopen.