Het Nieuwe Nassen Meet-Up XXL

Smaak, gezondheid en biodiversiteit kwamen samen tijdens de Het Nieuwe Nassen Meet-Up XXL. Vanuit De Tuin van Holland waren wij medeorganisator van dit netwerkevent voor natuurinclusieve boeren, lokale innovatieve voedselondernemers en chef-koks uit regio Rotterdam. Omdat het bijdraagt aan ons doel: het samenbrengen van spelers in een economisch én ecologisch gedreven keten.

Zo’n 100 bezoekers ontmoetten en proefden op de Tasting Expo markt met tientallen lokale ondernemers, en leerden van elkaar bij verdiepende masterclasses over lokaal en natuurinclusief inkopen, over de eiwittransitie, koken volgens de principes van Fermin Rotterdam en over de relatie tussen bodem en gezondheid. Onder de bezoekers waren ook andere partners uit de regio, die veel inspiratie haalden uit de manier waarop dit Rotterdamse netwerk beweging creëert rond de voedseltransitie.

Zo brengen we de gezamenlijke droom van chefs, artsen en andere ketenspelers weer een stap dichter naar de praktijk: een gezonde, duurzame keuken voor iedereen, met lokale producen als basis.

Tasting Expo - een impressie

Fotografie: Jacqueline Fuijkschot

Masterclasses

Fotografie: Jacqueline Fuijkschot

Op de website van BlueCity lees  je de uitgebreide recap van de Het Nieuwe Nassen Meet-Up XXL.

Het Nieuwe Nassen Meet-Up XXL is gerealiseerd en gefinancierd door Blue City, Rotterdam de boer op!,  Rotterdam Circulair, Gemeente Rotterdam, Van Kool tot Kimchi en De Tuin van Holland.