‘Aan Tafel!’ thema bij Dag van het Kasteel

‘Aan Tafel!’ is dit jaar het thema van de Dag van het Kasteel. In Zuid-Holland openen 27 kastelen, landgoederen en buitenplaatsen hun deuren op maandag 20 mei (2e Pinksterdag). Eetcultuur, (moes)tuinen en erfgoed: een combinatie waar we als De Tuin van Holland blij van worden.

Kastelen en landgoederen vertellen talloze verhalen over ons culinair verleden. Keukens, eetzalen, voorraadkamers, moestuinen, ijskelders, serviezen, archieven en soms complete kookschriften geven zicht op de geschiedenis van ons eten en drinken. En zonder dat we terug naar vroeger gaan, kunnen we uit ons verleden wel veel kennis en inspiratie halen voor nu.

Alle locaties hebben hun eigen verhalen. Verhalen die je terugvindt in de Verhalenbank van de Dag van het Kasteel , bij Erfgoedhuis Zuid-Holland en op de website Geschiedenis van Zuid-Holland.

Enkele locaties zijn tijdens het Pinksterweekend op meerdere dagen geopend. Op de website van Dag van het Kasteel vind je openingstijden, en wat er op elke locatie te zien en te doen is.