Challenge van Het Nieuwe Nassen is op stoom

De challenge ‘lokaal & natuurinclusief inkopen’ van Het Nieuwe Nassen is op stoom! De uitdaging voor de deelnemende chefs: inkopen bij natuurinclusieve boeren uit de Rotterdamse ommelanden én experimenteren met het vervangen van dierlijke eiwitten door plantaardige eiwitten uit de buurt, zoals de gele erwt. De chefs kregen adviezen en tips van chef Pepijn Schmeink en van Arzien de Lint van Greendish.

Nu geeft iedereen op eigen manier en binnen het eigen concept invulling aan de challenge. Logisch, want met een menukaart werk je anders dan wanneer je elke dag kookt wat de pot schaft. Sommige lokaties werken al (deels) vanuit een eigen moestuin en focussen in deze challenge vooral op meer plantaardig koken of het ontwikkelen van nieuwe gerechten met de nieuwe lokale granen en peulvruchten. Mooi om te zien welke stappen er worden gezet!

Rotterdam de boer op! maakt een rondje langs de restaurants. Wij zeggen: keus genoeg om deze boeren en chefs te steunen, ga lekker een keertje eten in Rotterdam! Want als gasten van de horeca zijn wij met z’n allen de cruciale laatste schakel in de keten van boer tot bord.